Sådan passer du på din hud om vinteren

Pas på din hud om vinteren

Er din ansigtshud så tør, at den klør, skæller og måske har tendens til at blive rød? Er den fedtet, så den glinser i løbet af dagen? Måske oplever du både, at den er tør og fedtet, og det stiller krav til de hudplejeprodukter som du skal anvende. På apoteket hjælper vi dig gerne med at finde lige netop den hudpleje, der er målrettet din hud. Hvis du oplever en sart hud, kan det være hudens måde at fortælle dig, at den ikke er helt tilfreds med din hudpleje. Uanset hvilken hudtype du har, så kan du med den rigtige hudpleje undgå mange hudproblemer. Men vigtigst af alt så forbliver huden flottere i længere tid, og en velplejet hud er godt for din sundhed, da hudens barrierefunktion er vigtig for dit immunforsvar.

Hvilken hudtype har jeg?

Den normal/kombinerede hud er velfugtet, blød og smidig. Der kan være øget talgproduktion i panden, over næsen og på hagen – også det man kalder T-zonen – som kan være lidt mere skinnende end resten af ansigtet. For at undgå urenheder i T-zonen kræver det ekstra rens.

Den tørre hud er mat, ru og fint skællende. Hudens barrierefunktion er nedsat, og huden føles stram, irriteret og måske klør den. Især om vinteren oplever mange at få tør hud. Det er en myte, at tør hud giver rynker, men får den tørre hud ikke tilstrækkelig fugt, så kommer den til at se rynket ud.

Den fedtede hud er skinnende, blank og fedtet. Der er øget talgproduktion og ofte med store hudporer. Når porerne bliver tilstoppet af talg, dannes der hudorme og bumser. Både teenagere og voksne kan have fedtet hud.

Et renset ansigt giver valuta for alle pengene

Rens dit ansigt

Den daglige rens af ansigtet er vigtig. Når huden er fri for snavs kan den bedre optage ilt, fugt og næring fra andre ansigtsplejeprodukter. Huden vil holde sig sundere og smukkere. Rens gerne dit ansigt både morgen og aften. Hvis du er en af dem, der synes det er for besværligt, så er det vigtigst at rense om aftenen. Har du en travl morgen, så kan man nøjes med at skylle ansigtet med vand. Vælg et renseprodukt, der er skånsomt for huden. Det er ikke afgørende, om det er rensecreme, -gel, eller -vand, bare det ikke er sæbe. Det er vigtigt at renseproduktet er beregnet til din hudtype. Du skal rense hele ansigtet, vær forsigtig rundt om øjnene og spar ikke på vatrondellerne – en enkelt rækker ikke til hele ansigtet. Afslut gerne din rensning med en eksfoliering, der kan fjerne alle de døde hudceller, da de dæmper hudens naturlige glød.

5 hurtige råd om ansigtspleje

  • Find din hudtype
  • Vælg hudprodukter med ingredienser, som har dokumenteret effekt
  • Prioriter en fast, daglig hudplejerutine
  • Overvej et godt serum, da den trænger dybere ind end dagcremen
  • Din hudtype ændrer sig med alderen og behovet for ansigtspleje ændrer sig derfor også med alderen.

Solen er gift for din hud

Solen er gift for din hud

Der er to slags stråler fra solen. UV-A er stråler, der får din hud til at få en gyldenbrun farve, når du har opholdt dig i solen. UV-B er de farlige stråler, da de går dybt ind i huden og kan give vævsskader, så huden bliver rynket, tør, mindre smidig, og der kan opstå pigmentforandringer, der ofte ses i ansigtet og på hænderne, hvilket giver god mening, da disse områder udsættes mest for solens stråler. En ting er de kosmetiske skader, solen efterlader på vores hud, men der er også sammenhæng mellem UV-stråler og hudkræft. Så pas på solen ikke blot om sommeren, men hele året, for selv om det er overskyet, trænger UV-stråler ind i huden. Heldigvis er der hjælp at hente, og vi hjælper dig gerne med at finde en dagcreme indeholdende solfaktor, så du bliver beskyttet af solens stråler.