Få en gratis medicinsamtale

Få en gratis medicinsamtale

Hvis du har fået konstateret en kronisk sygdom inden for de sidste 6 måneder, kan du få en gratis medicinsamtale på apoteket omkring din nye medicin. Tilbuddet gælder også hvis du er forældre til et barn, der har fået konstateret en kronisk sygdom. At få konstateret en kronisk sygdom, vender ofte både op og ned på livet, og kræver i mange tilfælde at du bliver behandlet med medicin. Medicinsamtalen kan hjælpe dig med at komme godt i gang med den nye medicin, og det første skridt på vejen til at leve bedst muligt med den kroniske sygdom.

Kom godt i gang med din medicin

At du kommer godt i gang med din medicin og tager den korrekt er afgørende for at du får den virkning, som der ønskes. Faktisk bliver mellem 30-50% af alt medicin, der udskrives ikke taget som anbefalet. Derfor vil der i medicinsamtalen være fokus på at give dig gode medicinvaner og gøre dig i stand til at håndtere situationer, hvor medicinen kan volde problemer. Igennem samtalen får du et kendskab til og en forståelse for behandling, som du skal til at starte på eller har været i behandling med i lidt tid, herunder hvordan medicinen virker og hvilke bivirkninger medicinen kan give dig.

Afsæt 2 x 10 minutter

En medicinsamtale er faktisk to samtale af op til 10 minutters varighed og bliver afholdt mellem dig og en af apotekets farmaceuter. Den første del af samtalen foregår på apoteket, hvor du også har mulighed for at stille spørgsmål hvis der er noget der bekymre dig. Det kan fx være spørgsmål om tilskud til din medicin, bivirkninger, eller andre emner der har relevans for hvordan din medicin påvirker dig. Anden del af samtalen foregår ofte telefonisk, hvor apotekets farmaceut ringer til dig 3-4 uger efter jeres første samtale. Her bliver der fuldt op på hvordan det går med at tage medicinen. Hvis du har fået yderligere spørgsmål, er du velkommen til at stille dem.