Er du klar til sæsonens julefrokoster?

Julefejring med champagne

December måned er godt i gang, og det betyder for mange danskere også, at de årlige julefrokoster melder sin ankomst. I december måned er der altså ofte lagt op til fest med kollegaer, familie og venner. På trods af at julefrokoster altid er et festligt indslag i de kolde og mørke weekender, følger der også nogle lidt mindre sjove ting med.

For meget vin og snaps kan nemlig resultere i træthed og tømmermænd dagen derpå. Tømmermænd kommer sjældent belejligt – og slet ikke i december, hvor man i forvejen har for travlt til at rive en hel dag ud af kalenderen.

Sådan håndterer du tømmermænd

Slemme tømmermænd efter julefrokostenDe fleste af os har prøvet at vågne op dagen efter en julefrokost med dunkende hovedpine, tørst og utilpashed. Dagen derpå lover vi os selv, at vi aldrig nogensinde vil røre alkohol igen, men hvis det ikke skal være løsningen, findes der f
aktisk nogle metoder man kan benytte sig af, så man også næste år kan deltage i eksempelvis firmajulefrokosten.

Hovedpinen og tørsten skyldes væskemangel. Alkohol er ekstremt vanddrivende, og derfor er man nærmest dehydreret, når man vågner op efter en aften med lidt for meget snaps. Derudover skrumper hjernen en lille smule, når man har drukket – deraf hovedpinen.

For at sikre sig, at man får nok væske, når man har tømmermænd, så kroppens væskebalance igen bliver stabil, findes der faktisk et kosttilskud, man kan benytte sig af, og som vi forhandler på apoteket.

Resorb brusetabletter kan være godt at benytte som supplement til sin kost op til julefrokosten og dagen derpå. Resorb tabletterne forbedrer nemlig væskeoptaget, modvirker indtørring, og giver en hjælpende hånd til kroppens væskebalance. Tabletterne fås hos Bruuns Apotek.

Tømmermændene kan også skyldes, at kroppen har mistet salt, fordi man generelt sveder mere, når man har drukket. Det er derfor godt at spise lidt ekstra salt, når man har tømmermænd.

Læs vores bedste råd til hvordan du undgår tømmermændene i vores artikel om Aarhus Festuge.

Beskyt dig selv

Det er vigtigt at beskytte sig mod uønsket graviditet og kønssygdommeHvis du er en af de festlige typer, der ikke vil hjem, når julefrokosten slutter og samtidig er single, bør du måske læse med her. Det er nemlig ikke kun morgendagens tømmermænd, man skal bekymre sig om, når man i julemånederne, tager i byen.

Hvis aftenen slutter med, at man ikke sover alene, er det vigtigt at beskytte sig selv for kønssygdomme og uønsket graviditet. Aarhus Stiftstidende berettede for nylig, at antallet af smittetilfælde med kønssygdommen gonoré er steget til dobbelt så meget det seneste år.

Den udvikling er blot en ud af mange grunde til, at det er en god idé at have kondomer med sig i byen – uanset om man er kvinde eller mand. Hvis I glemmer kondomet, og ikke har brugt nogen form for prævention, kan det være en god idé at købe en fortrydelsespille for at undgå en uønsket graviditet. Det kan I naturligvis også få hos Bruuns Apotek.

Vent med julegaveindkøbene

Når man har fået sin søvn, og vågner op dagen derpå, kan man ofte føle sig mere ædru, end man i virkeligheden er. Der er desværre alt for mange, der sætter sig bag rettet formiddagen efter, og føler, at de er i stand til at køre, og at alkoholen er ude af kroppen, selvom det ikke er tilfældet.

Det tager mange timer før alt alkoholen er ude af kroppen efter julefrokosten. Derfor er det vigtigt at sikre sig, at man er ædru nok til at sætte sig bag rettet. Hos Bruuns Apotek kan man købe et alkotjek, som er en alkoholtest, der kan måle om din promille er over eller under 0,5, som er promillegrænsen for at kunne køre bil.

Det kan være en god idé altid at have en alkotest liggende, så man er helt sikker på, at alkoholen er helt ude af kroppen dagen derpå.