Mænd skal også bruge solcreme

Under Men´s Health Week har på apotekerne i år fokus på mænd og solbeskyttelse. Ligger man på stranden, husker de fleste solbeskyttelsen, men det er lige så vigtigt, når man bare opholder sig udendørs. Som eksempelvis når græsset skal slås, man er ude at løbe en tur eller arbejder udendørs.

Kender du solrådene?

Der er en del mænd, som ikke har kendskab til solrådene, hvilket er ærgerligt. Solrådene sænker nemlig ens risiko for at få hudkræft og modermærkekræft.

En undersøgelse lavet af TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse af danskernes solvaner fra 2015, viser, at det er under halvdelen af mændene, som kan angive et eller flere solråd, hvis ikke de får hjælp. Hvis man sammenligner med kvinderne er tallet omkring 70%.

Skulle du derfor have glemt et enkelt solråd eller flere får du dem lige her:

Solcreme skal også bruges i haven
  • Undgå solen mellem kl. 12 og 15
  • Hold dig i skyggen, for at være bedst muligt beskyttet
  • Tøj og hat giver den bedst beskyttelse
  • Brug solcreme, hvor du ikke kan beskytte dig på anden vis.
  • Solcremen skal indehold både UV-A og UV-B-beskyttelse og gerne min. faktor 15.

Vil du vide mere om hvad en god solcreme er, så kan du læse med her.

Få hjælp på apoteket

Alle solråd kan dog ikke altid være lige nemme at følge. Fx kan det være svært for mænd, som arbejder udenfor at finde skygge og undgå solen midt på dagen. Her skal man sørge for at bruge hat og tage så meget tøj på som muligt – og selvfølgelig huske solcremen!

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er der lige mange mænd og kvinder som rammes af hudkræft. Men antallet der dør af modermærkekræft er højere blandt mænd end kvinder. Vi har derfor også på Bruuns Apotek sat ekstra fokus på mænd og solbeskyttelse og vi står klar med gode råd om hvordan du beskytter dig bedst.