Atrovent næsespray hjælper mod løbenæse i mange former

Har du en næse der løber? Så er der hjælp at hente på apoteket. Atrovent næsespray er kommet i håndkøb, så du ikke længere skal have en recept fra din læge for at få den udleveret.

Der kan være flere grunde til, at næsen løber. En af de mest almindelige grunde er allergi. Det kan være, du er allergisk overfor pollen, parfume, husstøvmider eller dyrehår. For nogle mennesker begynder næsen at løbe ret hurtigt, efter at de er kommet tæt på deres allergen.

Næsen kan også begynde at løbe, uden at man er allergisk – det kan være, når man har spist stærkt krydret mad, bliver udsat for stærke lugte, røg, vin eller pludselige temperaturændringer.

Smitter det løbende næse?

Mennesker, der har løbenæse, pudser som det mest naturlige næse ofte. Det lægger folk mærke til og nogle vil fejlagtigt tro, at det er en smitsom forkølelse, der er tale om. Derfor kan løbenæse hos enkelte personer være forbundet med sociale udfordringer. Selvom det både kan være pinligt og irriterende, at næsen løber, kan man ikke selv gøre for det. Heldigvis er der hjælp at hente på apoteket.

 

Hvordan virker Atrovent næsespray?

Atrovent kan bruges af personer over 18 år og kan bruges sammen med andre lægemidler som du i forvejen tager for din allergi. Den daglige anbefalede dosis er 2 pust i hvert næsebor 2-3 gange daglig. Man vil opleve en virkning indenfor 15 minutter. Det er indholdsstoffet ipratropiumbromid der hæmmer dannelsen af sekret i næsens slimhinder, og som får næsen til at stoppe med at løbe.