3 ting til skiferien du finder på apoteket

3 ting til skiferien du kan købe på apoteket

Er du blandt de mange heldige, der snart drager af sted til mere sneklædte egne for at stå på ski med familie eller venner? Så hæng på, for her får du et uundværligt overblik over 3 af de ting, du får brug for på skiferien, som du kan finde på apoteket.

Solfaktor – solcreme – solbeskyttelse

Husk solcreme når du står på skiKært hudplejeprodukt har mange navne – men blot én vigtig funktion, og den er at beskytte huden mod de skadelige stråler fra solen. Det er solens UVA- og UVB-stråler, der skal beskyttes imod. Ud over at give alvorlige solforbrændinger, skaber de nemlig også celleforandringer i huden, når man udsætter sig selv for langvarige ophold i solen.

På en skiferie opholder man sig ofte lang tid udendørs uden at tænke over, at man befinder sig i høj sol. Vi er vant til at tænke på solcreme i forbindelse med de bedste, hedeste dage i sommermånederne eller på ferie – men solen brænder også, når det er koldt. Netop kulden gør, at vi ikke er opmærksomme på, at vi er ved at blive forbrændt.

Ofte foregår turene på ski dog i høj solskin, når vejret arter sig, på nyfalden, smuk sne. Den nyfaldne sne reflekterer strålerne fra solen, så cirka 80 % af solstrålerne reflekteres tilbage. Ud over at skabe intenst lys, giver de reflekterede stråler også anledning til solforbrændinger andre steder, end vi er vant til. Det gælder eksempelvis hagen, hvor vi ofte glemmer at smøre os ind.

Kom gerne ind på Bruuns Apotek og få vores gode råd til valg af solcreme til skiferien – vi ligger i Bruuns Galleri i Aarhus C, lige ved Aarhus Hovedbanegård.

Vabelplaster

Mange får vabler i skistøvlerneNår man tager på skiferie er skistøvlerne måske det vigtigste udstyr på turen. Det er uhyre vigtigt, at man har gode sko på, når man står på ski, for skoene er med til at afgøre din præstation på pisten. De fleste, der tager på skiferie, vælger at leje deres sko, fordi det er for dyrt at investere i gode sko til hele familien for én uges skiferie.

Man kommer altså over i nogle sko, man ikke selv har gået til – og de mange timer på skibakkerne betyder fugtige tæer og meget friktion mellem fødder og sko: Ideelle betingelser for vabler.

Det kan være svært at undgå vabler på en skiferie – men ud over at tænke nøje over sit valg af sko, bør man også tænke over at få vabelplaster med. I den forbindelse kan vi anbefale vabelplastrene fra Compeed, som findes i et stort udvalg af forskellige modeller. Kom gerne forbi apoteket og få hjælp til at vælge de rigtige.

Sportsforbindinger, støttebind, ankelbandager

Sportsforbindinger kan hjælpe på skieneHvert år kommer cirka 50.000 danskere til skade på pisterne. Skaderne sker ofte på knæ og ankler, som er de to punkter, der er mest udsatte, når man står på ski.

Mange kommer dog også hjem med en brækket arm eller ben. Det er en træls måde at slutte sin ferie på, så det er en god idé at være godt forberedt hjemmefra.

Netop forberedelse er den bedste måde at forebygge skader på. Det gælder både om at være i god form til sport, inden man tager afsted, og at have det rigtige udstyr med. For at forebygge skader på ankler og knæ kan man med fordel bruge sportsforbindinger af forskellig art til at give støtte.

Det kan dog være svært at finde rundt i de forskellige typer af forbindinger – skal de eksempelvis være elastiske eller ej? Derfor er man velkommen til at besøge os på apoteket og få hjælp til at finde den rigtige type sportstape til at tage med på skiferien. Instruktioner i korrekt påsætning fås dog hos en fagperson fra området, eksempelvis en fysioterapeut.

Derfra er blot tilbage at ønske alle en dejlig vinterferie – og en sikker vinterferie, for dem, der skal afsted på skiferie!